Appliceringsmetoder

Forskellige appliceringsmetoder

Forskellige appliceringsmetoder


Håndspartling
Håndspartling er den klassiske spartelmetode og er effektiv når man skal applicere og udjævne spartelmasse på mindre og mellemstore flader. Her benyttes forskellige spartler i forskellige størrelser. Der findes også specialværktøj som gør det muligt at komme til bag radiatorer eller til nemt at kunne spartle hjørner.

Rullespartling
At benytte en rulle til hurtigt og nemt at påføre spartelmasse på underlaget er både ergonomisk og økonomisk. Tidsstudier viser at man sparer 30-40 procent i arbejdstid sammenlignet med traditionel håndspartling. Vælg et produkt som er egnet til rullespartling. Brug en specialrulle til netop rullespartling.

Sprøjtespartling
Sprøjtespartling er den mest benyttede metode til større objekter og den absolut hurtigste metode at påføre spartelmasse på underlaget på. Med det rette maskinelle udstyr og den rette spartelmasse kan man spartle op til 1.000 kvadratmeter om dagen.

Sprøjtespartling på lofter – korning
En metode som først og fremmest benyttes på lofter i nyproduktion, en hurtig og relativ billig løsning. Korning udføres med en spartelsprøjte, og ved at man påfører spartelmassen med cirkelbevægelser på loftet for at få en overflade med fin struktur.

Spartling med en spartelbazooka
Bazooka er et kombiværktøj hvor man i samme arbejdsgang påfører både spartelmasse og papirstrimmel på gipssamlingen. Der findes en manuel bazooka hvor man med en håndpumpe fylder værktøjet med spartelmasse. Der findes også varianter som man kobler til en spartelsprøjte for at få bedre effektivitet.

Spartling med en spartelboks
Spartelboks er et værktøj der er beregnet til spartling på gipssamlinger. Der findes manuelle bokse hvor man med en håndpumpe fylder værktøjet med spartelmasse, men der findes også bokse som man forbinder til en spartelsprøjte for at få større kapacitet. Selve boksen trækker man derefter langs gipssamlingen, og resultatet bliver ofte særdeles godt med minimal slibning.

Montering af lister ved hjælp af appliceringsværktøjet Hopper
Hopper er et værktøj til hurtig og praktisk applicering af spartelmasse på hjørnelister inden montering, hvilket øger kapaciteten betragteligt.