Appliceringsmetoder

Håndspartling

Dalapro Håndspartelmasse


Håndspartling er en klassisk spartelmetode og effektiv når man skal applicere og udjævne spartelmasse på mindre flader. Spartelmassen bør lægges på i flere tynde lag. Tørretiden forkortes, og holdbarheden øges sammenlignet med hvis man lægger et enkelt tykt lag. Normalt kræves der mindst to gange spartling fordi materialet svinder en anelse når det tørrer. Som altid gælder det om at tilpasse materialevalget til underlaget, for eksempel vådrumsspartelmasse i badeværelser.

Dalapro Håndspartelmasse fås i tuber med 200 og 400 ml, i dåser med 500 ml og i spande med 3 og 10 liter. Tuberne og dåserne egner sig til små arbejdsopgaver hvor man ikke vil slæbe rundt på en 10-litersspand.

Håndspartelmasse fås til forskellige underlag og formål. Allround er egnet til de fleste. Høj fyldningsevne er egnet til beton. Limende spartelmasse er egnet til hjørner og samlinger. Vådrumsspartelmasse er et krav i vådrum.

Spartelmasse til træ egner sig til træværk ved for eksempel vinduer og døre. Der findes også spartelmasser til udendørsbrug og forskellige reparationsspartelmasser. Der findes også en speciel designspartelmasse som giver en betonlignende overflade som man forsegler med en lak i stedet for at male over.

GODT AT VIDE
Ved håndspartling benyttes ofte to spartler i forskellige størrelser. Til fuldspartling bør spartlerne være cirka 35 henholdsvis 45 cm brede.
Til spartling af samlinger er spartler i bredder på cirka 15/20 henholdsvis 25/30 cm passende. Juster spartlen ind ved at bøje hjørnerne.