Appliceringsmetoder

Sprøjtespartling

Sprøjtespartelmasse


Sprøjtespartling er en hurtig, ergonomisk og lønsom arbejdsmetode på større objekter. Utrolig effektiv metode til store flader! Metoden benyttes også til strukturspartling af lofter, såkaldt korning. Sprøjtespartelmasse fås i 15-litersække og 15-literspande i forskellige slags.

Højtryksspartelsprøjte – airless. 
Højtryksspartelsprøjten finfordeler spartelmassen uden tilsætning af luft og kaldes derfor generelt for ”airless”. En sådan maskine er ofte en kombimaskine; det vil sige at du både kan sprøjte spartelmasse og maling med samme maskine. Sprøjten har høj kapacitet, er lydsvag og har et ensartet sprøjtebillede som gør det nemt at lægge på i jævne lag. Den giver minimalt med stænk og sprøjtetåge. Den mest almindelige model i Sverige er den såkaldte ”Elmyggan”. Til den benytter man dyser 651–661 til fuldspartling og korning. Til spartling af gipssamlinger bør dysen reduceres til 443.


Højtrykspumpe – airless.
Der findes flere højtrykspumper på markedet som er såkaldte airless-pumper. Disse maskiner er lydsvage og skal ikke bruge luft til at sprøjte spartelmasse.
.

 

TIPS!
Det er ofte mere rationelt at sprøjte end at spartle i hånden, også på relativt små flader. Det gælder først og fremmest lofter som er meget arbejdskrævende at fuldspartle i hånden. Du udjævner derefter fra gulvet ved hjælp af en loftspartel på forlængerskaft.