Kontakt
 
Kontakt os
Åbningstider: 
Man-Torsd 8:00-16:00 Fre: 8:00-15:00 Frokost: 12:00-12.45 (Kundeservice)...
Hovedkontor og fabrik i Glanshammar
Tlf.: 
+46 (0)19-46 34 00
  Nyhedsbrev
 

You are here

Spartling af forskellige underlag

Spartling af grove overflader
Underlaget skal være rent, tørt og have god binding inden man begynder at spartle. Slib eventuelle ujævnheder inden spartlingen påbegyndes. Vælg et produkt som er beregnet til spartling af grove overflader. Herefter spartles til det ønskede resultat.

Spartling af gipssamlinger
Kontroller at gipspladen er monteret i henhold til beskrivelsen. Brug en spartelmasse der er beregnet til spartling af samlinger med papirstrimmel. Fyld hele samlingen med spartelmasse, læg din papirstrimmel på, og tryk den fast. Derefter spartles papirstrimlen straks over. Efter tørring spartles til det ønskede resultat.

Spartling af tværsamlinger eller ikke forsænkede samlinger
Tværsamlinger skal altid spartles ud inden papirstrimlen lægges i. Brug en grov- eller mediumspartelmasse til dette. Brug ikke gipsmørtel da disse produkter ofte ikke har vedhæftning på gipsplader. Efter tørring limes papirstrimlen hen over tværsamlingen. Brug en lim af ekstra god kvalitet, og undgå at få lim på papirstrimlens forside. Efter tørring spartles til det ønskede resultat.

Spartling af hjørnelister
Udvendige hjørner er ofte udsat for stød og slag; her kan man med fordel benytte hjørnelister af plast og papir. Hjørnet spartles, et ca. 5-6 cm bredt stykke på hver side og mindst 1 mm tykt. Tryk listen fast. Herefter spartles den straks over. Efter tørring spartles til det ønskede resultat.

Spartling i vådrum
Der skal altid bruges vådrumsspartelmasse i vådrum, uanset hvilket underlag det drejer sig om. Vådrumsspartelmasse er egnet både til spartling af samlinger og til fuldspartling og fås nu også som rullespartelmasse. Husk altid at følge malerbranchens regler for vådrum.


Spartling af trækonstruktioner
Underlaget skal være rent og tørt inden man begynder at spartle. Ubehandlet træ, metal eller MDF skal altid grundes inden spartling. Derefter spartles til det ønskede resultat. Ved slibning bruges slibepapir med kornstørrelse 180 eller finere. Fjern slibestøv inden der males.

Spartling udendørs
Underlaget skal være rent, tørt og have god binding inden man begynder at spartle. Brug produkter som er beregnet til udendørsbrug. Vær opmærksom på at vejrforholdene påvirker tørretiderne.

Fuldspartling
Fuldspartling på alle typer underlag giver det bedste resultat inden maling eller tapetsering.

Punktspartling
Reparation af revner eller huller på alle typer underlag. Brug produkter der er beregnet til det underlag du spartler på.

 Skjul samlinger så godt som muligt

Skjul samlinger så godt som muligt

Lav pæne hjørner med hjørnelister

Lav pæne hjørner med hjørnelister

Reparation af huller i gipsvægge med pulverspartelmasse

Reparation af huller i gipsvægge med pulverspartelmasse