Kontakt
 
Kontakt os
Åbningstider: 
Man-Torsd 8:00-16:00 Fre: 8:00-15:00 Frokost: 12:00-12.45 (Kundeservice)...
Hovedkontor og fabrik i Glanshammar
Tlf.: 
+46 (0)19-46 34 00
  Nyhedsbrev
 

You are here

Fakta om spartelmasse

At fremstille spartelmasse er ikke så nemt endda; kravene til miljø, ergonomi og økonomi er høje. Vi prøver altid at være i front med udvikling af nye og mere funktionelle og effektive løsninger, først og fremmest til de professionelle.

Vores sortiment består af produkter til de fleste underlag og til alle appliceringsmetoder, håndspartelmasser, rullespartelmasser og sprøjtespartelmasser.

Forskellige produkter har forskellige egenskaber. Nogle egner sig perfekt til vådrum, andre til trækonstruktioner og andre igen til udendørsfacader. Vores kunder skal altid kunne finde det produkt de søger, og få et produkt som holder en høj kvalitet.

Hvad indeholder spartelmasse

  • Fyldningsmiddel – Bevirker at spartelmassen fylder huller, sprækker og samlinger. Fyldningsmidlet er som regel dolomit, der er en bjergart, men også mikrokugler i forskellige kornstørrelser indgår i de fleste spartelmasser.
  • Bindemiddel – Bevirker at spartelmassen bliver siddende på væggen og danner en sammenhængende masse, når man fx sliber på den. Giver spartelmassen de ønskede egenskaber til forskellige forhold og krav, som fx spartelmasse til samlinger, til facader eller til trækonstruktioner.
  • Fortykkelsesmiddel – Bevirker at spartelmassen får den konsistens man ønsker.
  • Opløsningsmiddel – Her bruger vi kun vand i vores spartelmasse.
  • Tilsætningsmiddel – Giver spartelmassen den sidste ”lille krølle”

 

Vigtigt at vælge de rigtige produkter
Et godt udført spartel- og forberedende arbejde er afgørende for et vellykket slutresultat. Den rigtige spartelmasse og det rigtige tilbehør skjuler samlinger og bevirker at hjørnerne kan klare den slitage de udsættes for, og det bidrager til at renoveringsomkostningerne bliver mindre. Desuden kan malerne ved brug af de rigtige produkter både spare tid og skåne ryggen, og de bliver garanteret tilfreds med deres arbejde. Vi ser på hele produktsystemet, og det er vigtigt for at opnå et tilfredsstillende slutresultat for såvel maler som slutbruger.

Dalapro Råvarer Spartel

Råvarer

Dolomitten, som er en af de råvarer der er mest af i vores spartelmasser, brydes i miner lige i nærheden af begge vores fabriker både i Sala og i Glanshammar. Dette nedbringer naturligvis miljøbelastningen betragteligt da transporten af netop denne råvare bliver minimal.